Vask av håndklær

Vask av håndklær

"Freshe og velduftende håndklær er noe av det beste som finnes! Les hvordan du bør vaske og behandle håndklær her."

Håndklær kan være god grobunn for bakterier og bør derfor vaskes hver 3-7. dag, dersom de får tørke i et miljø der de kan tørke raskt. Tørketiden er avgjørende for å hindre videre bakterievekst. For optimal sugeevne, vask håndklærne 2- 3 ganger før bruk da dette vil åpne bomullsfibrene. For å bevare kvaliteten lengst mulig anbefaler vi å vaske håndklær på 40 grader som en hovedregel og 60 grader innimellom. Du bør unngå skyllemiddel, som på sikt vil redusere sugeevnen. Fra tid til annen kan du benytte en liten mengde blekemiddel for å friske opp hvite håndklær.

Noen liker myke håndklær best, mens andre foretrekker dem litt stive. For den røffe følelsen bør håndklærne kun lufttørke, men hvis du foretrekker myke håndklær bør de tørkes i tørketrommel. Et godt tips er å tørke håndklærne litt først i tørketrommel og deretter henge dem til lufttørking. Et godt råd er å strekke ut bordene på håndkleet mens de fortsatt er fuktige etter vask.

Hvite og fargede håndklær bør vaskes hver for seg. Hvis du ikke får til dette, vask de gjerne med henholdsvis hvitt og kulørt tøy.