Tips og Råd

Nedtellingen til denne julen føles viktigere og mer spesiell enn noen gang – for endelig kan vi samle alle våre nærmeste og feire høytiden med familie og venner! Janicke Eliassen Lysklætt er eier og daglig leder av Bellas Hus. Bli med inn i Janickes fantastiske julehjem – hvor hun deler sine aller beste tips til borddekking og dekorasjon til den magiske tiden vi har foran oss! 

 

 

 

Invester i et “base-servise”. Et lekkert servise danner selve grunnmuren i borddekkingen. Mateus servise i håndlaget keramikk gir et akkurat passe personlig preg – og skaper en ekstra unik ramme rundt julens festmåltider. Hver eneste kopp, tallerken og skål er malt for hånd, og brent på høye temperaturer for å tåle både oppvaskmaskin og mikrobølgeovn. Sjekk ut den nye fargen rød som kan spares på og trekkes frem spesielt til jul.

 

 

 

Bugnende fat hørers julens måltider til! Matchende fat er perfekt å servere alt fra koldtbord-retter – til oster, spekemat, nøtter og til lange, deilige julefrokoster. 

 

 

Julekuler som borddekorasjon! Vær kreativ i borddekkingen, og benytt gjerne tradisjonell “juletrepynt” som dekorelementer i borddekkingen. Glitrende ornamenter, skinnende kuler, dekorative trær, fugler og kongler skaper en ekstra varm, kreativ og personlig atmosfære. – Og husk: “more is more”.

 

 

Bygg i høyden! Det kan bli trangt om plassen når man er mange gjester rundt bordet, fordi man tradisjonelt dekker “bortover”. Bygg heller oppover med opptil 2-3 asjetter eller dessertskål på toppen – med serviett, bestikk og dekor-elementer oppå, fremfor ved siden. Smart, sofistikert og elegant! 

 

 

Kranser og girlandere: Kunstige kranser, girlandere og trær med bittesmå LED-lys skaper den gode julefølelsen helt fra ytterdør, til entré, stue og helt til spisebordet. Girlandere i gran med pynt tilfører et julepyntet bord “det lille ekstra”. 

 

 

En rød tråd: bestem deg for en “rød” tråd å bygge juledekorasjonen rundt. Mange “impulsshopper” kanskje julepynt fra år til år, men ha en tanke om hvilken retning du ønsker å ha julens fargevalg i, for et helhetlig uttrykk. Gull, glød og glitter for et varmt uttrykk, eller sølv kombinert med hvitt og kjølige fargetoner for et kaldere uttrykk. 

 

 

Tenn lykter og lys! Ingenting bidrar mer til et stemningsfullt julehjem som massevis av tente lykter og lys! La gjestene dine kjenne på den gode atmosfæren som tente lys i alle rom gir. 

 

 

La nyttårsbordet stå ut! Når vi har kommet til nyttårsfeiringen er mange kanskje allerede litt “mettet” på julen; røde, varme og glitrende fargetoner. Janicke dekker gjerne til nyttårsfest i kaldere fargetoner med innslag av sølv og hvitt. 

 

 

Bestikk i sølv og gull: Et bestikk i henholdsvis gull eller sølv er med på å understreke den kalde eller varme stemningen i borddekkingen for et helthetlig uttrykk.

 

 

Bring naturen inn! Kranser og girlandere i kunstig gran, sammen med kongler med gulldetaljer – bidrar til en naturlig, rustikk og ekstra hjemmekoselig jul. Er du ikke tilhenger av tradisjonell norsk julepynt, kan elementer fra naturen være løsningen!