Tips og RådVask av håndklær:


Freshe og velduftende håndklær er noe av det beste som finnes! Les hvordan du bør vaske og behandle håndklær her.


Håndklær kan være god grobunn for bakterier og bør derfor vaskes hver 3-7. dag, dersom de får tørke i et miljø der de kan tørke raskt. Tørketiden er avgjørende for å hindre videre bakterievekst. For optimal sugeevne, vask håndklærne 2- 3 ganger før bruk da dette vil åpne bomullsfibrene. For å bevare kvaliteten lengst mulig anbefaler vi å vaske håndklær på 40 grader som en hovedregel og 60 grader innimellom. Du bør unngå skyllemiddel, som på sikt vil redusere sugeevnen. Fra tid til annen kan du benytte en liten mengde blekemiddel for å friske opp hvite håndklær.


Noen liker myke håndklær best, mens andre foretrekker dem litt stive. For den røffe følelsen bør håndklærne kun lufttørke, men hvis du foretrekker myke håndklær bør de tørkes i tørketrommel. Et godt tips er å tørke håndklærne litt først i tørketrommel og deretter henge dem til lufttørking. Et godt råd er å strekke ut bordene på håndkleet mens de fortsatt er fuktige etter vask.


Hvite og fargede håndklær bør vaskes hver for seg. Hvis du ikke får til dette, vask de gjerne med henholdsvis hvitt og kulørt tøy.Renhold av sengetøy:


Bevar den gode og nyvaskede følelsen av rent sengetøy så lenge som mulig! Les våre anbefalinger om hvordan du bør vaske og behandle ditt sengetøy her:


Både av hygieniske årsaker og for å bevare den velduftende og friske følelsen, så anbefaler vi at du som hovedregel vasker sengetøyet ditt ukentlig og annenhver uke for barnesengetøy. Putevar kan være noe mer utsatt hos noen og kan med fordel vaskes oftere enn dynetrekk og laken.


Vi gjør oppmerksom på at ulike kvaliteter har ulike vaskeanvisninger, så følg alltid vaskeanvisningen nøye. Det kan være en god idé å investere i minst 3 sengesett som base og som brukes på rundgang for å forsikre en jevn slitasje; et på sengen, et til lagring og et til vask.


Det er en god ide å vaske nytt sengetøy før bruk. De aller fleste sengesett vil krympe mellom 3-7% etter første vask, og er «best» etter noen vask.


Gjør det til en god vane å vaske putevar og dynetrekk på vrangen. Dette er både av praktiske årsaker og for å bevare farge og skåne sengetøyet mot nupper. Det er en gammel myte at sengetøy må kokevaskes, dagens vaskemaskiner og vaskemidler vasker svært effektivt på lavere temperaturer, helt ned mot 40 grader. Vask heller sengetøyet ofte, som nevnt over. For å beholde det hvite hvitt er det forutsetning at hvitt og farget sengetøy vaskes separat. Blekemidler og overflødige enzymer både skader kvaliteten og bleker farget sengetøy unødig. Bruk egnet vaskemiddel for kulørt vask på mørkt og farget sengetøy.


Luft og rist puter og dyner så ofte du har mulighet, gjerne utendørs- både sommer som vinter. Et  lekkert sengeteppe både beskytter sengen for støv og bidrar til å gi sengen din et eksklusivt preg!Slik stryker du sengetøy:


Gode tips til deg som foretrekker nystrøket sengetøy:


For best mulig resultat anbefaler vi å stryke sengetøyet mens det fortsatt er fuktig etter vask, spray eventuelt på vann før du begynner. Er sengetøyet for tørt, kan du tromle det i 5 til 10 minutter sammen med en våt klut.


Stryk alltid hjørnene på putevarene fra utsiden og innover for å unngå at hjørnene krøller seg. Dersom sengetøyet er brodert, stryk dette området på baksiden for å beskytte det.Tips til deg som vil unngå å stryke:


Det er en fordel å strekke på sengetøyet og flate det ned så mye som mulig. Er du flink til dette kan du få sengetøyet til å se nesten nystrøket ut. En mellomløsning er å henge laken og dynetrekk pent og stryke putene for å få en nydelig hotellfølelse.


Sengetøy av lin er et perfekt valg for deg som ønsker et mindre stramt uttrykk på sengen. Lin kan se noe krøllete ut, men på en sofistikert og delikat måte.


Det er vår sterkeste anbefaling at du bruker noen få minutter på å brette sengetøyet pent før oppbevaring. Godt sengetøy er en forutsetning for god søvn, og lite slår følelsen av nystrøket sengetøy mot huden!Velvære på soverommet:


Det sies at om sengen din er deilig og komfortabel kan den gi deg en ekstra time med kvalitetssøvn hver kveld, som igjen fremmer både humør og helse. Les våre tips og anbefalinger om velvære på soverommet!Sengetøy av god kvalitet


Soverommet ditt bør primært være en sted for ro, hvile og avslapning. Det beste utgangspunktet for dette er vakkert sengetøy av høy kvalitet! Velg naturlige materialer som bomull og lin som. De er myke og deilige mot kroppen og med gode pustende og fuktabsorberende egenskaper.


Kvalitet trenger ikke nødvendigvis være dyrt. Råmaterialene må selvsagt være bra, men mye av prisen kommer fra detaljer som for eksempel hullsøm, border og fargesetting. Visste du at hotellsengetøy og annet rimelig sengetøy kan være blandet med polyester for å sikre lenger levetid? Holdbarhet er bra, men syntetiske fiber vil ikke puste på samme måte som naturlige fiber.Velg farger som appellerer til deg


Uansett hva du velger skal interiøret stemme med din personlighet og det uttrykket du ønsker deg. Det stemmer godt med vår filosofi om at ethvert rom forteller sin historie.


Noen mener man bør velge duse farger og rolige mønster på soverommet, dette for å skape en rolig og avslappet stemning, Dagens trendbilde peker oss i retning av mørke toner på soverommet. Andre foretrekker at soverommet utstråler energi i form av mønstre og sterke farger. Her finnes det ikke noe riktig og galt, det er bare viktig at man trives der man sover. Uansett hva du velger skal interiøret stemme med din personlighet og det uttrykket du ønsker degEt helhetlig uttrykk på sengen


En sengegavl er med på å skape helheten i et soverom og underbygger den eksklusive hotellfølelsen. I et mindre rom kan en sengegavl faktisk bidra til at rommet virker større.


Et lekkert sengeteppe med matchende puter gir sengen og soverommet et eksklusivt preg. Prøv deg frem med en miks av materialer, farger og mønster. En gjennomført og pent redd seng gir fort følelsen av å bo på hotell hver eneste dag!God belysning


God belysning er viktig i alle rom, men på soverommet bør du ha både funksjonalitet og stemning i bakhodet. Du ønsker selvsagt god lyssetting til praktiske formål, men også en delikat og stemningsfull belysning. Der det finnes to lyskilder, har vi sett at interiørarkitekter velger å sette inn en vakker bordlampe til mer generell bruk og en leselampe for å lyse opp sidene i boken på sengekanten.  Blomster og grønt


Blomster er alltid riktig- i alle rom, inkludert på soverommet! Riktignok i små doser, ettersom plantene i likhet med deg, trenger oksygen om natten. Noen blomster på nattbordet er derfor helt innenfor. De frisker opp i rommet, sprer en deilig, diskré duft, og bidrar til å skape den luksuriøse følelsen som gjør seg så godt.Vakre detaljer


Det er ingen grunn til å spare de aller fineste detaljene til stuen, vi synes soverommet også fortjener kule og overraskende elementer. Omgi deg med ting som gjør deg glad- i alle rom!De gode tingene


Vi oppfordrer deg til å kjenne etter de gode tingene som kan fremkalle søvnen; nyvasket sengetøy mot huden, et svalt rom, en deilig duft i form av et tent lys eller en blomst. Sengetøy:


Preferanser til type sengetøy er svært individuelt og varierer fra person til person. Noen er sensitive til enkelte kvaliteter mens andre kan sove i alt. Når du trodde du hadde funnet en favoritt vil du kanskje oppdage at det finnes et hav av kvaliteter og valgmuligheter og som passer til ulike årstider. For å forstå kvaliteten på sengetøy er det vesentlig å forklare hva trådtetthet er.Hva er trådtetthet?


Trådtetthet, eller thread count (tc), er en betegnelse på antall tråder som er vevd sammen i en kvadrattomme. Alle tråder telles, både horisontale og vertikale. Jo flere tråder, desto finere og tettere stoff.


Men vær oppmerksom på at trådtettheten ikke alene om å si noe om kvaliteten. Tykkelsen på garnet og lengden på fibrene vil også spille inn. Trådtettheten (tc) bør være på minimum 200. Mellom 300-400 regnes for å være veldig bra, og 500 er i luksuskategorien.Percale


Mange forveksler percal med «finere bomull», men vi definerer percale som et eget vev. Percale er klassisk tett lerretsvev av ekstra fint garn. Vevsmetoden består i at trådene veves annenhver over og under hverandre, som gjør Percale svært slitesterkt og derfor meget velegnet som sengetøy. Percalsengetøy har et matt og flatt utseende og en fin, myk, pulveraktig konsistens og finish som gir en naturlig eleganse.Sateng


Sateng kjennetegnes av sin glatte og glansfulle overflate. Det er ikke et eget type stoff, men et resultat av veveteknikken som brukes. Satengbinding karakteriseres ved at det ene trådsystemet, oftest varpen, dominerer på vevens rettside, bindingsteknisk eller ved større trådtetthet. Sateng er derfor glatt på den ene siden og matt på den andre. Sateng kan veves av mange ulike stoffer men det vanligste er bomull, som gir et elegant resultat og en luksuriøs følelse mot huden.Lin


Lin derimot, er ikke en type veveteknikk, men et naturlig materiale fra en plante som har blitt benyttet til tekstiler i århundrer. På grunn av linens eksepsjonelle slitestyrke ble den tradisjonelt benyttet som laken. Lin har naturlige pustende og fuktabsorberende egenskaper som egner seg til sommerhalvåret. Sengetøy av lin er et perfekt valg for deg som liker et mindre stramt uttrykk på sengen. Lin kan være krøllete på en sofistikert og delikat måte.Flanell


Flanell er kjent for sin myke kvalitet med den karakteristiske børstede overflaten, som består av små bomullshår. Enkelte flanellsengesengesett er behandlet ytterligere ved mekanisk børstning for å forsterke den bløte følelsen. Stoffet kjennes derfor ekstra mykt og behagelig mot huden, og virker isolerende på kalde netter. Flanell er derfor det perfekte valget for vinterhalvåret og til hytta!Damask


Damask er et finmønstret tekstil som er oftest vevet av ull, silke, bomull eller lin i lange, tynne bomullstråder. De lange fibrene får frem de karakteristiske mønstrene som damask er kjent for og som gir en vakker design og overflate.