Renhold av sengetøy

Renhold av sengetøy

"Bevar den gode og nyvaskede følelsen av rent sengetøy så lenge som mulig! Les våre anbefalinger om hvordan du bør vaske og behandle ditt sengetøy her"

Både av hygieniske årsaker og for å bevare den velduftende og friske følelsen, så anbefaler vi at du som hovedregel vasker sengetøyet ditt ukentlig og annenhver uke for barnesengetøy. Putevar kan være noe mer utsatt hos noen og kan med fordel vaskes oftere enn dynetrekk og laken.

Vi gjør oppmerksom på at ulike kvaliteter har ulike vaskeanvisninger, så følg alltid vaskeanvisningen nøye. Det kan være en god idé å investere i minst 3 sengesett som base og som brukes på rundgang for å forsikre en jevn slitasje; et på sengen, et til lagring og et til vask.

Det er en god ide å vaske nytt sengetøy før bruk. De aller fleste sengesett vil krympe mellom 3- 7% etter første vask, og er «best» etter noen vask.

Gjør det til en god vane å vaske putevar og dynetrekk på vrangen. Dette er både av praktiske årsaker og for å bevare farge og skåne sengetøyet mot nupper. Det er en gammel myte at sengetøy må kokevaskes, dagens vaskemaskiner og vaskemidler vasker svært effektivt på lavere temperaturer, helt ned mot 40 grader. Vask heller sengetøyet ofte, som nevnt over. For å beholde det hvite hvitt er det forutsetning at hvitt og farget sengetøy vaskes separat. Blekemidler og overflødige enzymer både skader kvaliteten og bleker farget sengetøy unødig. Bruk egnet vaskemiddel for kulørt vask på mørkt og farget sengetøy.

Luft og rist puter og dyner så ofte du har mulighet, gjerne utendørs- både sommer som vinter. Et lekkert sengeteppe både beskytter sengen for støv og bidrar til å gi sengen din et eksklusivt preg!